Taiwanský Oolong Čtyři roční období | Si Ji Chun Wu Long - Varianta: 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
177 bodů do věrnostního systému
Cena
177 Kč

Kód produktu
GT0426-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Tento taiwanský Oolong roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau). Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena. Více

Tento taiwanský Oolong roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau). Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena.

Původní jméno tohoto velmi rozšířeného a cenově dostupného taiwanského Oolongu je Si Ji Chun, což volně přeloženo znamená “po celý rok jako na jaře”. Název nevznikl bezdůvodně, ale právě proto, že tento čaj sklízíme nejen na jaře, ale po celý rok. Čaj roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau) na ostrově Taiwan. Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Oxidace je pomalá, neboť lístky nemají porušenou buněčnou strukturu a za několik hodin je oxidace zastavena procesem, který je znám pod názvem “kill the green”. Čaj je ve výsledku oxidován na 20-30 %. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena.

Čajové keříky v zimě obvykle odpočívají, ale pokud je několik dní po sobě teplé slunečné počasí, objeví se na nich pupeny a mladé lístky jako na jaře. Studené noci tyto v podstatě omylem narozené lístky zachovají svěží po mnoho dní. Čaj roste na Taiwanu i na jiných místech (Alishan, Zhushan, atd.) a najdete jej i v Číně a Thajsku, nicméně autentický Si Ji Chun musí pocházet z Nantau.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Taiwan
Lokalita Nantou, Lugu 鹿谷鄉
Kultivar Si Ji Chun 四季春
Organický Ano