Jak si chutně připravit slzovku (Yi Yi Ren 薏苡仁)

Jak si chutně připravit slzovku (Yi Yi Ren 薏苡仁)

V Číně se  odvar ze slzovky (YiYi Ren 薏苡仁) vždy považoval za velmi léčivý pro těžce nemocné pacienty. Čínská medicína popisuje tzv. šlemovitá polévku, která spolehlivě působí při žaludeční a střevní slabosti, váže jedy z látkové výměny a podporuje funkci jater. Celostní medicína považuje slzovku za potravinu, která dokáže změkčovat a zvláčňovat, proto prý pomáhá uvolňovat živočišné tuky a zatuhlá ložiska škodlivin z organismu, snižuje „špatný“ cholesterol a zejména ženy ocení jeho příznivý vliv na pokožku, kterou udržuje hebkou a vláčnou. Dokonce chrání před záněty kůže a zpomaluje šedivění vlasů. U dětí oceníme její vliv při léčbě bradavic.