Čtyři roční období - Oolong z Fujianu | Zhang Zhou Si Ji Chun Wu Long - Varianta: 50 g

Novinka 2025
120 bodů do věrnostního systému
Cena
120 Kč s DPH

Kód produktu
GT1063-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Čínská verze taiwanského Oolongu Si Ji Chun 四季春 pochází z okolí města Zhangzhou 漳州 v provincii Fujian. Není se čemu divit, na ostrov Taiwan je to na dohled. Továrna patří taiwanské firmě a pracují v ni taiwanci. Stroje jsou vyrobené v Číně, ale to platí i o těch v továrnách na Taiwanu. Pouze čajové lístky jsou z Fujianu, ne z Taiwanu, nicméně kultivar Si Ji Chun 四季春 byl rozšířen z Číny na Taiwan a ne naopak. V případě stejného zpracování jsou výsledné čaje k nerozeznání. Polemika o tom, zda-li je to čínský nebo taiwanský čaj je tedy pouze hraní si se slovíčky. Skvělé jsou oba a navíc za skvělou cenu! Více

Čínská verze taiwanského Oolongu Si Ji Chun 四季春 pochází z okolí města Zhangzhou 漳州 v provincii Fujian. Není se čemu divit, na ostrov Taiwan je to na dohled. Továrna patří taiwanské firmě a pracují v ni taiwanci. Stroje jsou vyrobené v Číně, ale to platí i o těch v továrnách na Taiwanu. Pouze čajové lístky jsou z Fujianu, ne z Taiwanu, nicméně kultivar Si Ji Chun 四季春 byl rozšířen z Číny na Taiwan a ne naopak. V případě stejného zpracování jsou výsledné čaje k nerozeznání. Polemika o tom, zda-li je to čínský nebo taiwanský čaj je tedy pouze hraní si se slovíčky. Skvělé jsou oba a navíc za skvělou cenu!

Původní jméno tohoto velmi rozšířeného a cenově dostupného Oolongu je Si Ji Chun 四季春, což volně přeloženo znamená “po celý rok jako na jaře”. Název nevznikl bezdůvodně, ale právě proto, že tento čaj sklízíme nejen na jaře, ale po celý rok. Sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Oxidace je pomalá, neboť lístky nemají porušenou buněčnou strukturu a za několik hodin je oxidace zastavena procesem, který je znám pod názvem “kill green”. Čaj je ve výsledku oxidován na 20-30 %. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Čína
Provincie Fujian
Lokalita Zhangzhou 漳州
Kultivar Si Ji Chun 四季春