Královský Černý Keemun | Ying Kee Qi Men Hong Cha Wang - Varianta: 50 g
Tento černý Keemun pochází z dílny známého hongkongského výrobce Ying Kee Tea House. Hong Kong není typický trh pro černé (červené) čaje, ovšem v průběhu let zde řada černých čajů zdomácněla a čaj Keemun je toho typickým příkladem. Černý čaj v Hongkongu je samozřejmě produktem anglické kultury, která zde měla volnou ruku ještě před navrácením Číně v roce 1997. Není se pak čemu divit, že zde ještě více zdomácněl černý čaj s mlékem, Hong Kong Nai Cha (Xiang Gang Nai Cha 香港奶茶), který dostanete na každém rohu. Pro Nai Cha se používá směs několika černých čajů, přičemž jedním z nich je Keemun především pro svou mimořádnou vůni a atraktivní chuť.
Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶) je slavný čínský černý čaj. Vyrábí se v okrese Keemun (Qi Men Xian 祁门县) v Anhui. Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, černý čaj Keemun pochází ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种. Vyznačuje se atraktivní přírodní jemnou a sladkou krémovou chutí, která tento čaj proslavila. Mimořádné území okresu Keemun vytváří jedinečné podmínky pro pěstování čaje bezprecedentní kvality. Více
Tento černý Keemun pochází z dílny známého hongkongského výrobce Ying Kee Tea House. Hong Kong není typický trh pro černé (červené) čaje, ovšem v průběhu let zde řada černých čajů zdomácněla a čaj Keemun je toho typickým příkladem. Černý čaj v Hongkongu je samozřejmě produktem anglické kultury, která zde měla volnou ruku ještě před navrácením Číně v roce 1997. Není se pak čemu divit, že zde ještě více zdomácněl černý čaj s mlékem, Hong Kong Nai Cha (Xiang Gang Nai Cha 香港奶茶), který dostanete na každém rohu. Pro Nai Cha se používá směs několika černých čajů, přičemž jedním z nich je Keemun především pro svou mimořádnou vůni a atraktivní chuť.
Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶) je slavný čínský černý čaj. Vyrábí se v okrese Keemun (Qi Men Xian 祁门县) v Anhui. Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, černý čaj Keemun pochází ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种. Vyznačuje se atraktivní přírodní jemnou a sladkou krémovou chutí, která tento čaj proslavila. Mimořádné území okresu Keemun vytváří jedinečné podmínky pro pěstování čaje bezprecedentní kvality.
Qimen se nachází v pásmu produkce zlatého čaje na 30 stupních severní šířky. Místní přírodní podmínky „čtyři více a jedno méně“ - mnoho hor, mnoho mraků, mnoho mlhy, mnoho deště a málo přímého slunečního světla - poskytují vynikající prostředí pro růst čajovníků.
Keemun je v Číně historicky uznávaný černý čaj. Vyráběl se za dynastie Qing v okrese Keemun a okolních oblastech v provincii Anhui (安徽省 An-hui Sheng). V prvním roce vlády císaře Guangxu za dynastie Qing (1875) vytvořili čajovníci v Anhui černý čaj Keemun. Předtím se v Čchimenu vyráběl pouze zelený čaj, nikoliv černý, a trh v té době nebyl dobrý. Hu Yuanlong, rodák z Guixi v jižní části Qimen, plánoval vybudovat továrnu na čaj, přičemž použil vlastní čajové lístky a požádal mistra, aby se pokusil vyrobit černý čaj. Po neustálém zdokonalování nakonec vyrobil vysoce kvalitní černý čaj s vynikající barvou, vůní, chutí a tvarem a Hu Yuanlong se stal zakladatelem černého čaje Qimen.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Anhui |
Lokalita | Qimen, Rongkou 溶口 |
Černý Keemun je legenda mezi černými čaji
Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶) je slavný čínský černý čaj. Vyrábí se v okrese Keemun (Qi Men Xian 祁门县) v Anhui. Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, pochází černý čaj Keemun ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种. Vyznačuje se atraktivní přírodní jemnou a sladkou krémovou chutí, která tento čaj proslavila. Mimořádný terroir okresu Keemun vytváří jedinečné podmínky pro pěstování čaje bezprecedentní kvality.
Sběr a zpracování černého čaje Keemun
Oblast Qimen 祁门 se nachází v tzv. „čajovém zlatém pásu“, což je pás lokalit produkujících čaj na 30 stupních severní šířky. Místní přírodní podmínky splňují pravidlo „čtyřikrát více a jednou méně“, což znamená mnoho hor, mnoho mraků, hodně mlhy, hodně deště a málo přímého slunečního svitu, které definuje dokonalé prostředí pro růst čajovníků. Odtud pochází slavný čínský černý čaj Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶). Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, pochází černý čaj Keemun ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种.
Související produkty2
Černý Keemun | Qi Men Hong Xiang
208,04 Kč bez DPH
Taiwanský černý čaj Qi Yun | Qi Yun Hong Cha
471,43 Kč bez DPH
Alternativní produkty6
Zlatá opice | Jin Mao Hou
208,04 Kč bez DPH
Zlaté jehly z Yunnanu | Dian Hong Jin Zhen
155,36 Kč bez DPH
Zlaté pupeny z Yunnanu | Dian Hong Jin Ya
255,36 Kč bez DPH
Zlaté špičky z Yunnanu | Dian Hong Jin Hao
124,11 Kč bez DPH
English Breakfast
160,71 Kč bez DPH
Zlaté jehly z Yunnanu FBOP | Dian Hong Jin Zhen
61,61 Kč bez DPH