Královský Černý Keemun | Ying Kee Qi Men Hong Cha Wang - Varianta: 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
180 bodů do věrnostního systému
Cena
180 Kč s DPH

Kód produktu
GT0069-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Tento černý Keemun pochází z dílny známého hongkongského výrobce Ying Kee Tea House. Hong Kong není typický trh pro černé (červené) čaje, ovšem v průběhu let zde řada černých čajů zdomácněla a čaj Keemun je toho typickým příkladem. Černý čaj v Hongkongu je samozřejmě produktem anglické kultury, která zde měla volnou ruku ještě před navrácením Číně v roce 1997. Není se pak čemu divit, že zde ještě více zdomácněl černý čaj s mlékem, Hong Kong Nai Cha (Xiang Gang Nai Cha 香港奶茶), který dostanete na každém rohu. Pro Nai Cha se používá směs několika černých čajů, přičemž jedním z nich je Keemun především pro svou mimořádnou vůni a atraktivní chuť.

Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶) je slavný čínský černý čaj. Vyrábí se v okrese Keemun (Qi Men Xian 祁门县) v Anhui. Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, černý čaj Keemun pochází ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种. Vyznačuje se atraktivní přírodní jemnou a sladkou krémovou chutí, která tento čaj proslavila. Mimořádné území okresu Keemun vytváří jedinečné podmínky pro pěstování čaje bezprecedentní kvality. Více

Tento černý Keemun pochází z dílny známého hongkongského výrobce Ying Kee Tea House. Hong Kong není typický trh pro černé (červené) čaje, ovšem v průběhu let zde řada černých čajů zdomácněla a čaj Keemun je toho typickým příkladem. Černý čaj v Hongkongu je samozřejmě produktem anglické kultury, která zde měla volnou ruku ještě před navrácením Číně v roce 1997. Není se pak čemu divit, že zde ještě více zdomácněl černý čaj s mlékem, Hong Kong Nai Cha (Xiang Gang Nai Cha 香港奶茶), který dostanete na každém rohu. Pro Nai Cha se používá směs několika černých čajů, přičemž jedním z nich je Keemun především pro svou mimořádnou vůni a atraktivní chuť.

Černý čaj Keemun (Qi Men Hong Cha 祁门红茶) je slavný čínský černý čaj. Vyrábí se v okrese Keemun (Qi Men Xian 祁门县) v Anhui. Je to jeden ze tří nejznámějších černých čajů na světě, společně s černým čajem Darjeeling a černým čajem Ceylon Uva. Na rozdíl od uvedených dvou černých čajů založených na velkolistých kultivarech, které pocházejí z tropického pásma, černý čaj Keemun pochází ze subtropického pásma a jeho kultivar je typický čínský malolistý Zhu Ye Zhong 槠叶种. Vyznačuje se atraktivní přírodní jemnou a sladkou krémovou chutí, která tento čaj proslavila. Mimořádné území okresu Keemun vytváří jedinečné podmínky pro pěstování čaje bezprecedentní kvality.

Qimen se nachází v pásmu produkce zlatého čaje na 30 stupních severní šířky. Místní přírodní podmínky „čtyři více a jedno méně“ - mnoho hor, mnoho mraků, mnoho mlhy, mnoho deště a málo přímého slunečního světla - poskytují vynikající prostředí pro růst čajovníků.

Keemun je v Číně historicky uznávaný černý čaj. Vyráběl se za dynastie Qing v okrese Keemun a okolních oblastech v provincii Anhui (安徽省 An-hui Sheng). V prvním roce vlády císaře Guangxu za dynastie Qing (1875) vytvořili čajovníci v Anhui černý čaj Keemun. Předtím se v Čchimenu vyráběl pouze zelený čaj, nikoliv černý, a trh v té době nebyl dobrý. Hu Yuanlong, rodák z Guixi v jižní části Qimen, plánoval vybudovat továrnu na čaj, přičemž použil vlastní čajové lístky a požádal mistra, aby se pokusil vyrobit černý čaj. Po neustálém zdokonalování nakonec vyrobil vysoce kvalitní černý čaj s vynikající barvou, vůní, chutí a tvarem a Hu Yuanlong se stal zakladatelem černého čaje Qimen.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Čína
Provincie Anhui
Lokalita Qimen, Rongkou 溶口