Non-Camellia - Forma - sypaný čaj
Často se setkáme s termínem „nečaj“, který sice zní neobvykle, ale ve skutečnosti se jedná o velmi širokou a oblíbenou kategorii nápojů. Nečaje jsou ve své podstatě nápoje, které se připravují z louhování různých částí rostlin – ovocných plodů, květů, bylin, koření nebo i kůry, ale neobsahují žádné lístky čajovníku (Camellia sinensis), tedy pravého čaje. Mezi nejznámější nečaje patří například ovocné a bylinné čaje. Jejich kouzlo spočívá v rozmanitosti chutí, vůní a barev, které lze dosáhnout kombinací různých ingrediencí. Oblíbené jsou například ibiškové směsi, které nápoji dodají sytě červenou barvu a osvěžující kyselost, nebo naopak ovocné čaje s kousky jablek a skořice, které vytvářejí hřejivý a uklidňující nápoj. Nečaje se hodí k celodennímu popíjení, protože neobsahují kofein a jsou tak ideální volbou i pro večerní relaxaci.


Jihoafrický Honeybush | Cyclopia
77,68 Kč bez DPH


Tmavé dračí oči - pohankový čaj z Daliangshan | Long Zhu Hei Ku Qiao Cha
61,61 Kč bez DPH


Vanilkový Rooibos
216,96 Kč bez DPH


Japonský pohankový čaj | Hokkaido Dattan Sobacha
168,75 Kč bez DPH


Žluté klíčky - pohankový čaj z Daliangshan | Pei Ya Huang Ku Qiao Cha
61,61 Kč bez DPH


Květy divoké klitorie - Žlonka okázalá | Clitoria ternatea
329,46 Kč bez DPH


Pupeny čínských červených růží | Ban Kai Mei Gui
219,64 Kč bez DPH


Květy vonokvětky (Osmanthus fragrans) HG | Gui Hua
269,64 Kč bez DPH


Květy gruzínské divoké gdouloně
188,39 Kč bez DPH


Jihoafrický červený Rooibos
77,68 Kč bez DPH


Pupeny divoké damašské pouštní růže | Da Ma Shi Ge Mei Gui
254,46 Kč bez DPH

Pohankový čaj jako starověký nápoj v japonské a čínské tradici
Pohankový čaj, známý jako Sobacha (そば茶) v Japonsku a Kuqiao cha (苦荞茶) v Číně, je v obou kulturách ceněným nápojem, oslavovaným nejen pro svou výraznou chuť, ale i pro působivou škálu zdravotních benefitů. Navzdory svému názvu není pohankový čaj pravým čajem odvozeným z rostliny Camellia sinensis, ale spíše bezkofeinovým nálevem vyrobeným z pražených pohankových zrn. Mnoho lidí nechává vylouhovaná pohanková zrna v šálku a po vypití čaje je sní. Mají stále příjemnou chuť a jsou plná vlákniny.

