Bílé čaje - minimálně zpracované čaje - Forma - koláč (bing) 200 g
O bílém čaji se říká, že je prvním druhem čaje, který spatřil světlo světa, protože vyžaduje minimální zpracování. Ve starých kronikách se objevil již za dynastie Zhou (1046-256 př.nl). Styl sběru bílého čaje je obvykle pupen a jeden až dva lístky. Výroba bílého čaje zahrnuje pouze dva kroky: zavadnutí a následné sušení. Tradičně jsou listy buď vystaveny slunci, aby přirozeně uschly, nebo uschly ve stínu pro lepší kontrolu úrovně oxidace, tento proces trvá až tři dny. Jakmile je dosaženo požadované úrovně oxidace, listy se dále suší na slunci nebo v pecích nastavených na nízké teploty. Vzhledem k tomu, že jde jen o minimální zpracování, kvalita bílého čaje velmi závisí na kvalitě čajových lístků. Obecně platí, že lístky kvalitního bílého čaje mají stříbřitý a vzdušný vzhled.
2020 Bílá pivoňka ze starých stromů v Yunnanu | Bai Mu Dan Lao Bai Cha - koláč 200 g
208,04 Kč bez DPH
2023 Bílá rosa ze starých stromů v Yunnanu | Gu Shu Bai Lu - koláč 200 g
281,25 Kč bez DPH
2021 Bílá rosa ze starých stromů v Yunnanu | Gu Shu Bai Lu - koláč 200 g
329,46 Kč bez DPH
2017 Bílá pivoňka ze starých stromů v Yunnanu | Bai Mu Dan Lao Bai Cha - koláč 200 g
336,61 Kč bez DPH
2020 Bílá rosa ze starých stromů v Yunnanu | Gu Shu Bai Lu - koláč 200 g
353,57 Kč bez DPH