Sencha Fukamushi | Yabukita Ichibancha - Varianta: 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
286 bodů do věrnostního systému
Cena
286 Kč

Kód produktu
GT0052-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Fukamushi-cha v překladu znamená hluboce spařený čaj (deep steamed). Protipólem by byl lehce spařený čaj asamushi-cha. Horká pára se u japonských čajů používá pro zastavení oxidace lístků, čímž se odlišují od většiny čínských čajů. Tento způsob zpracování čaje dokáže potlačit trpkost v chuti a přidat na sladkých tónech. Naše Sencha Fukamushi byla navíc před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti. Více

Fukamushi-cha v překladu znamená hluboce spařený čaj (deep steamed). Protipólem by byl lehce spařený čaj asamushi-cha. Horká pára se u japonských čajů používá pro zastavení oxidace lístků, čímž se odlišují od většiny čínských čajů. Běžná doba, po kterou jsou čajové lístky vystaveny horké páře, je u čaje Sencha přibližně 30 vteřin. Lístky fukamushi-cha jsou horké páře vystaveny obvykle 90-120 vteřin. V převážné většině se takto zpracovává čaj Sencha, zřídkakdy např. Gyokuro.

Tento způsob zpracování čaje dokáže potlačit trpkost v chuti a přidat na sladkých tónech. Naše Sencha Fukamushi byla navíc před sklizní na 5-7 dní zastíněna pro podpoření sladké chuti a výsledné jemnosti.

Dlouhá fáze spaření způsobí, že lístky výrazně změknou a začnou se trhat, takže po vysušení čaj obsahuje část lístků ve formě malých částeček a prachu. Takto může nepříliš znalým milovníkům čaje Fukamushi-cha připadat jako čaj nižší třídy, ale opak je pravdou. Navíc jako bonus zákazník získává posílené zdravotní účinky čaje. Obdobně jako u čaje Matcha, díky obsahu mnoha malých částic v nálevu dostáváme do těla mnohé látky, které se z lístků nelouhují, např. některé katechiny a vitamíny, vláknina a chlorofyl.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Japonsko
Lokalita Shizuoka, Shuchi 周智
Zpracování Fukamushi 深蒸し
Kultivar Yabukita やぶきた
Organický Ano