Černý Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g
Crush, tear and curl (CTC) je metoda zpracování černého čaje, při které listy procházejí řadou válcových válečků se stovkami ostrých zubů, které drtí, trhají a krouhají čaj do malých, tvrdých pelet. Čaj má velmi silné tělo, ale přesto si zachovává svou komplexnost v chuti. Mezi svíravostí a sladkostí je dobrá rovnováha. Více
Crush, tear and curl (CTC) je metoda zpracování černého čaje, při které listy procházejí řadou válcových válečků se stovkami ostrých zubů, které drtí, trhají a krouhají čaj do malých, tvrdých pelet. Čaj má velmi silné tělo, ale přesto si zachovává svou komplexnost v chuti. Mezi svíravostí a sladkostí je dobrá rovnováha.
Při zpracování tohoto černého čaje Yunnan CTC byla zvláštní pozornost věnována vadnutí čajových lístků, aby se ve finálním produktu maximalizovalo množství polyfenolů, katechinů a theaflavinu. Výzkum ukázal, že oxidace polyfenolů klesala s dobou vadnutí, aktivita PPO a POD zavadajících lístků vykazovala významnou korelaci s obsahem vody; Snížil se obsah polyfenolů a katechinů v důsledku oxidace při rolování a řezání, snížilo se také množství aminokyselin.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Yunnan |
Organický | Ano |
Rado
KladyBěžně děláme Masalu a další blendy z Assamu, který má asi výraznější chuť, ale tohle CTC z Yunnanu je v chuti určitě komplexnější a zajímavější. Taky ...více
KladyBěžně děláme Masalu a další blendy z Assamu, který má asi výraznější chuť, ale tohle CTC z Yunnanu je v chuti určitě komplexnější a zajímavější. Taky má samo o sobě trochu krémový charakter, což je velké plus.
Zápory
Zápory
Alternativní produkty1
Assam Belseri CTC BP SF
83,04 Kč bez DPH