2019 Na slunci sušené stárnuté pupeny čaje Puer ze starých stromů | Pu Er Bai Ya Bao - Varianta: 50 g

174 bodů do věrnostního systému
Cena
174 Kč s DPH

Kód produktu
GT0972-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Čajové pupeny čaje Puer je vskutku jedinečný čaj. Sklízí se z divoce rostoucích čajovníků v oblasti Lincang v provincii Yunnan. Světlý nálev světle žluté barvy má překvapivě komplexní chuť, ve které rozpoznáme dřevo, zemitost, borovici, chmel, luční byliny a další, to vše obaleno výraznou uklidňující květinovou sladkostí, která v nás zůstane celé hodiny. Několik let stárnuté pupeny jsou na první pohled barevně odlišné a to jak suché pupeny, tak i nálev. Zelená s postupem let přechází ve žlutou, vytrácí se kopřivová čerstvost a je možno pozorovat více typicky čajové chuti. Svěžest zůstává i po letech, ale chuť je vyváženější a méně bylinková. Čaj se nechává stárnout nejen pro svou chuť, ale hlavně pro jeho zdravotní kvality, které se s lety ještě umocňují. Více

Čajové pupeny čaje Puer je vskutku jedinečný čaj. Sklízí se z divoce rostoucích čajovníků v oblasti Lincang v provincii Yunnan. Každé jaro, když na čajových stromech dozrávají mladé pupeny, vydávají se sběrači do místních tropických lesů s velkými koši na ramenou. Celé hodiny sbírají mladé pupeny, aby je následně nechali sušit na slunci. Časové okno pro sklizeň je velmi krátké, jen zkušený člověk může rozhodnout, zda jsou pupeny připraveny. Na druhou stranu, pokud čekáte příliš dlouho, o pupeny snadno příjdete. Pupeny jsou perfektní pouze při určité úrovni zralosti a na sklizeň je jen pár dní. Pupeny nevyžadují prakticky žádné další zpracování. To je určitě jeden z nejméně zpracovaných čajů vůbec. Pupeny se sklízejí ze stejných stromu, ze kterého jsou sbírány čajové lístky pro výrobu čaje Puer. Proto se jim také říká „Puer pupeny“.

Světlý nálev světle žluté barvy má překvapivě komplexní chuť, ve které rozpoznáme dřevo, zemitost, borovici, chmel, luční byliny a další, to vše obaleno výraznou uklidňující květinovou sladkostí, která v nás zůstane celé hodiny. Několik let stárnuté pupeny jsou na první pohled barevně odlišné a to jak suché pupeny, tak i nálev. Zelená s postupem let přechází ve žlutou, vytrácí se kopřivová čerstvost a je možno pozorovat více typicky čajové chuti. Svěžest zůstává i po letech, ale chuť je vyváženější a méně bylinková. Čaj se nechává stárnout nejen pro svou chuť, ale hlavně pro jeho zdravotní kvality, které se s lety ještě umocňují.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Čína
Provincie Yunnan
Lokalita Lincang, Mingfengshan 鳴鳳山
Kultivar Shan Cha 山茶
Místní jméno Pu Er Bai Ya Bao 普洱白芽孢
Organický Ano