2019 Na slunci sušené stárnuté pupeny čaje Puer ze starých stromů | Pu Er Bai Ya Bao - Varianta: 50 g
Čajové pupeny čaje Puer je vskutku jedinečný čaj. Sklízí se z divoce rostoucích čajovníků v oblasti Lincang v provincii Yunnan. Světlý nálev světle žluté barvy má překvapivě komplexní chuť, ve které rozpoznáme dřevo, zemitost, borovici, chmel, luční byliny a další, to vše obaleno výraznou uklidňující květinovou sladkostí, která v nás zůstane celé hodiny. Několik let stárnuté pupeny jsou na první pohled barevně odlišné a to jak suché pupeny, tak i nálev. Zelená s postupem let přechází ve žlutou, vytrácí se kopřivová čerstvost a je možno pozorovat více typicky čajové chuti. Svěžest zůstává i po letech, ale chuť je vyváženější a méně bylinková. Čaj se nechává stárnout nejen pro svou chuť, ale hlavně pro jeho zdravotní kvality, které se s lety ještě umocňují. Více
Čajové pupeny čaje Puer je vskutku jedinečný čaj. Sklízí se z divoce rostoucích čajovníků v oblasti Lincang v provincii Yunnan. Každé jaro, když na čajových stromech dozrávají mladé pupeny, vydávají se sběrači do místních tropických lesů s velkými koši na ramenou. Celé hodiny sbírají mladé pupeny, aby je následně nechali sušit na slunci. Časové okno pro sklizeň je velmi krátké, jen zkušený člověk může rozhodnout, zda jsou pupeny připraveny. Na druhou stranu, pokud čekáte příliš dlouho, o pupeny snadno příjdete. Pupeny jsou perfektní pouze při určité úrovni zralosti a na sklizeň je jen pár dní. Pupeny nevyžadují prakticky žádné další zpracování. To je určitě jeden z nejméně zpracovaných čajů vůbec. Pupeny se sklízejí ze stejných stromu, ze kterého jsou sbírány čajové lístky pro výrobu čaje Puer. Proto se jim také říká „Puer pupeny“.
Světlý nálev světle žluté barvy má překvapivě komplexní chuť, ve které rozpoznáme dřevo, zemitost, borovici, chmel, luční byliny a další, to vše obaleno výraznou uklidňující květinovou sladkostí, která v nás zůstane celé hodiny. Několik let stárnuté pupeny jsou na první pohled barevně odlišné a to jak suché pupeny, tak i nálev. Zelená s postupem let přechází ve žlutou, vytrácí se kopřivová čerstvost a je možno pozorovat více typicky čajové chuti. Svěžest zůstává i po letech, ale chuť je vyváženější a méně bylinková. Čaj se nechává stárnout nejen pro svou chuť, ale hlavně pro jeho zdravotní kvality, které se s lety ještě umocňují.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Yunnan |
Lokalita | Lincang, Mingfengshan 鳴鳳山 |
Kultivar | Shan Cha 山茶 |
Místní jméno | Pu Er Bai Ya Bao 普洱白芽孢 |
Organický | Ano |
Související produkty8
2019 Bílá pivoňka ze starých stromů v Yunnanu | Bai Mu Dan Lao Bai Cha
208,04 Kč bez DPH
2020 Bílá rosa ze starých stromů v Yunnanu | Gu Shu Bai Lu - koláč 200 g
353,57 Kč bez DPH
2017 Bílá pivoňka ze starých stromů v Yunnanu | Bai Mu Dan Lao Bai Cha - koláč 200 g
336,61 Kč bez DPH
2021 Bílá rosa ze starých stromů v Yunnanu | Gu Shu Bai Lu - koláč 200 g
329,46 Kč bez DPH
Stříbrné jehly z Doke | Bihar Silver Needle
336,61 Kč bez DPH
2015 Bílý čaj Hongxue z Fudingu lisovaný do kuliček | Fuding Hongxue Da Bai Tuo Cha
373,21 Kč bez DPH
2015 Bílý čaj z Fudingu lisovaný do kuliček | Fuding Hongxue Da Bai Tuo Cha
219,64 Kč bez DPH
2023 Bílá pivoňka ze starých stromů v Yunnanu - časná sklizeň | Ming Qian Bai Mu Dan Lao Bai Cha
202,68 Kč bez DPH