Ze zřejmých důvodů je na trhu s kvalitním čajem jen velmi málo autentických tmavých čajů pu-erh (shu). V první řadě proces fermentace (Wodui) používaný pro získání shu pueru hodně mění výchozí čajový materiál a lze tedy použít "téměř cokoliv". Obecně se tedy praktikuje, že se pro shu puer nepoužívá moc kvalitní materiál. Když se zamyslíme nad cenou čaje, vidíme, že je typicky cena shu pueru nižší než cena sheng pueru a to přesto, že zpracování shu pueru je mnohem složitější. Většina shu puerů je založena na materiálu smíchaného z více zdrojů bez ohledu na kvalitu. Na základě našich zkušeností mnoho takzvaných „shu puerů ze starých stromů“ obsahuje pesticidy nebo vysoký obsah antrachinonu, což lze obvykle považovat za důkaz přepečení nebo dokonce spálení zdrojového materiálu maocha (výchozí suroviny pro zpracování shu pueru). Pro zajímavost, limit v EU je 0,02 ppm. Druhým důvodem je, že výroba shu pueru (proces fermentace) vyžaduje velké množství čaje, aby byl výsledek kvalitní. Minimální množství je pár tun čaje. Nasbírat dostatek kvalitního materiálu maocha ze starých stromů není vůbec snadné a logicky se to projeví na ceně. To je důvod, proč jsme nadšeni z toho, že Vám můžeme takový autentický shu puer ze stromů starších než 350 let nabídnout. Pochází z oblasti Ming Feng Shan.ze zahrady v nadmořské výšce 2050-2100 m. K dispozici je několik forem... special grade (sypaný), gong ting (palácový - sypaný), lao cha tou (hrudkový) a mini tuo cha (malá hnízdečka).

The Manufactuering of Real Old Tree Shu Pu-erh 7 The Manufactuering of Real Old Tree Shu Pu-erh 13