Zlato z Yunnanu | Dian Hong Gong Fu Cha

394 Kč S DPH

Dian Hong je černý čaj z Yunnanu, který se od běžných černých čajů liší hlavně přítomností žlutě zabarvených pupenů. Množství pupenů definuje kvalitativní třídu a cenu čaje. Jméno “Diān 滇 Hong 紅“ můžeme přímo přeložit jako “černý čaj z Yunnanu” a ve srovnání s historií čaje Pu Er je to produkt relativně mladý. První černý čaj byl v Yunnanu vypěstován po japonské invazi v roce 1938. Historicky se černý čaj v Číně vždy pěstoval hlavně u moře poblíž přístavů, neboť byl primárně určen pro export. Japonská okupace na východě země však vývoz téměř zastavila a čínská vláda přicházela o velké zisky. Tehdy padlo rozhodnutí přesunout výrobu černého čaje na západ země. Obchod poté pokračoval přes Barmu a Indii.

Čaj pochází z čajovníku Camellia sinensis druhuassamica, který je lidově nazýván “Daye” (velkolistý) a roste divoce nejen v Yunannu. Je zajímavé, že tyto čajovníky pocházejí z oblasti Menghai (Menghai Daye), kde jsou zdrojem lístků pro čaj Pu Er. Chuť čaje je středně komplexní, přímočará, nehomogenní, sladká a velmi osvěžující. Jak říkají lidé z Yunnanu, tento čaj má chuť s vámi flirtovat. Dian Hong vytváří zdravou konkurenci černým čajům pro Gong Fu Cha z provincie Fujian, u kterých cena neustále roste.

Varianta

Dostupnost: Skladem

Dian Hong je černý čaj z Yunnanu, který se od běžných černých čajů liší hlavně přítomností žlutě zabarvených pupenů. Množství pupenů definuje kvalitativní třídu a cenu čaje. Jméno “Diān 滇 Hong 紅“ můžeme přímo přeložit jako “černý čaj z Yunnanu” a ve srovnání s historií čaje Pu Er je to produkt relativně mladý. První černý čaj byl v Yunnanu vypěstován po japonské invazi v roce 1938. Historicky se černý čaj v Číně vždy pěstoval hlavně u moře poblíž přístavů, neboť byl primárně určen pro export. Japonská okupace na východě země však vývoz téměř zastavila a čínská vláda přicházela o velké zisky. Tehdy padlo rozhodnutí přesunout výrobu černého čaje na západ země. Obchod poté pokračoval přes Barmu a Indii.

Čaj pochází z čajovníku Camellia sinensis druhuassamica, který je lidově nazýván “Daye” (velkolistý) a roste divoce nejen v Yunannu. Je zajímavé, že tyto čajovníky pocházejí z oblasti Menghai (Menghai Daye), kde jsou zdrojem lístků pro čaj Pu Er. Chuť čaje je středně komplexní, přímočará, nehomogenní, sladká a velmi osvěžující. Jak říkají lidé z Yunnanu, tento čaj má chuť s vámi flirtovat. Dian Hong vytváří zdravou konkurenci černým čajům pro Gong Fu Cha z provincie Fujian, u kterých cena neustále roste.

VE STEJNÉ KATEGORII NAJDETE