Zelené čaje - (téměř) neoxidované čaje - Země původu - Nepál



Nepálský zelený čaj Simpani | Nepal Simpani Green FF
255,36 Kč bez DPH


Nepálský zelený čaj Zlatý císař | Nepal Ekta Golden Emperor Green FF
302,68 Kč bez DPH

Co je to GABA čaj?
GABA je kyselina gama-aminomáselná. Je to chemická látka, která se přirozeně tvoří v mozku. Mnohé vědecké studie říkají, že při užívání jako doplněk může GABA pomoci snížit vysoký krevní tlak a podpořit celkový pocit pohody. GABA čaj je specificky zpracován s tím cílem, aby se v něm přirozeně se vyskytující kyselina GABA mohla plněji projevit, více než to umožňuje tradiční zpracování. Pití čaje GABA je jedním z nejzdravějších způsobů, jak zvýšit příjem kyseliny gama-aminomáselné.

Vysoké hory a mraky dávají dobrý čaj - Zelené bambusové lístky z Emeishan
Zhu Ye Qing 竹叶青 je slavný čínský zelený čaj založený na pečlivém výběru jemných pupenů (pouze pupenů), které jsou pečlivě sbírány a ručně zpracovávány. Pochází z hory Emei (Emeishan 峨眉山) v provincii Sichuan a jeho jméno se překládá jako "zelené bambusové lístky". Zhu Ye Qing je výběrem drobných zelených pupenů, které jsou zploštělé rukama čajového mistra během fáze sušení na pánvi wok. Úhledné zelené listy připomínají malé zelené listy bambusu, odtud pochází jeho název.

Zelený čaj Melounová semínka - Liu An Gua Pian 六安瓜片 - historie a zpracování
Zelený čaj Lu An Gua Pian 六安瓜片 pochází z provincie Anhui v Číně. Je uveden téměř ve všech seznamech nejznámějších čínských čajů a je široce zmiňován v celé čínské čajové historii. Lístky tohoto slavného zeleného čaje jsou několikrát pečené na dřevěném uhlí. Čaj má specifický vzhled, listy vypadají trochu jako semínka vodního melounu, a proto byl po něm i pojmenován.
Rádce

Jak si správně připravit japonský zelený čaj?
Postup louhování je principiálně vždy stejný, ale množství čaje, teplota vody, doba louhování atd. se může u každého jednotlivého druhu čaje lišit. Neexistuje žádná příručka, která by nás naučila jeden ideální způsob přípravy dokonalého šálku čaje. Ačkoli by se určité druhy čaje měly obecně připravovat určitými způsoby, je nejdůležitější dodržet teplotu vody a dobu louhování přizpůsobit svým osobním chuťovým preferencím. Parametry louhování se mohou měnit i s ohledem na rozdíly v obsahu minerálních látek ve vodě.

Tsuyucha つゆ茶 aneb jak si dokonale vychutnat Asahina Gyokuro
Tsuyucha つゆ茶 je způsob pití Asahina Gyokuro, který vám umožní plně si ho vychutnat. Název je kombinací slov „Tsuyu“ (rosa) a „to you“ a v současnosti je registrovanou ochrannou známkou rady Fujieda City Tea Promotion Council. Pomocí speciálního čajového náčiní a vlažné vody tento způsob pití čaje Gyokuro vyzdvihne jeho sladkost a umami na maximum. Vypití prvního nálevu při nízké teplotě vám umožní vychutnat si vlastnosti čaje Gyokuro naplno. Dále pak změnou množství vody, teploty a doby louhování si můžete vychutnat různé chutě se stejnými lístky během několika nálevů.