Vysokohorský černý Cejlon OP

271 Kč S DPH

Nejkvalitnější cejlonské čaje nepochybně pocházejí z hor a to z míst v nadmořské výšce kolem 2000m. Čajové keříky se sázejí v řadách po vrstevnicích a kopírují tak reliéf krajiny. Keře se stříhají na obvyklou výšku asi 1m. Staré čajovníky se nechávají růst bez omezení a nacházejí se obvykle kolem starých budov a na vytipovaných místech pro ně určených, každý rok je na nich možno sklidit jen několik kg čaje. Převážná většina čaje je sbírána ručně a o sklizeň se většinou starají ženy. Náš vysokohorský černý čaj pochází z jedné z nejstarších zahrad regionu Dimbula v centrální části Sri Lanky. Charakter jejího čaje definuje nadmořská výška od 1800m do 2000m, časté monzunové deště a chladné počasí od ledna až do začátku dubna. Pro tento čaj je typická ostřejší chuť se zřetelnou citrusovou složkou a dlouhou koncovkou, dominantní nezaměnitelná vůně a schopnost nabídnout několik dobrých nálevů. Čaj je vhodný pro přípravu čínskou metodou Gong Fu.

Varianta

Nejkvalitnější cejlonské čaje nepochybně pocházejí z hor a to z míst v nadmořské výšce kolem 2000m. Čajové keříky se sázejí v řadách po vrstevnicích a kopírují tak reliéf krajiny. Keře se stříhají na obvyklou výšku asi 1m. Staré čajovníky se nechávají růst bez omezení a nacházejí se obvykle kolem starých budov a na vytipovaných místech pro ně určených, každý rok je na nich možno sklidit jen několik kg čaje. Převážná většina čaje je sbírána ručně a o sklizeň se většinou starají ženy. Náš vysokohorský černý čaj pochází z jedné z nejstarších zahrad regionu Dimbula v centrální části Sri Lanky. Charakter jejího čaje definuje nadmořská výška od 1800m do 2000m, časté monzunové deště a chladné počasí od ledna až do začátku dubna. Pro tento čaj je typická ostřejší chuť se zřetelnou citrusovou složkou a dlouhou koncovkou, dominantní nezaměnitelná vůně a schopnost nabídnout několik dobrých nálevů. Čaj je vhodný pro přípravu čínskou metodou Gong Fu.

VE STEJNÉ KATEGORII NAJDETE