Taiwanský nefritový Oolong | Bagua Shan Cui Yu Wu Long

188 Kč S DPH

Tento kultivar byl představen v roce 1981 a klasifikován jako Tai Cha #13 (T-13). V posledních letech je však na Taiwanu stále obtížnější ho najít, protože místní farmáři mají tendenci upřednostňovat Si Ji Chun a Jin Xuan, které vyžadují méně práce. Najít v dnešní době dobře vypěstovaný Cui Yu s pěstitelem, který je ochoten porozumět jeho charakteru a pracovat s ním, nikoli proti němu, je poměrně vzácné. Dobrá práce je odměněna více než uspokojivým šálkem s překvapivou květinovou složkou, bohatým komplexním vrstvením, a která je navíc zabalená do příjemného máslového aroma. Jako třešnička na dortu jsou tóny konvalinek, které aroma z šálku vynese do hlavy jako při aromaterapeutické seanci.

Varianta

ID produktu: GT0713-50
Dostupnost: Skladem

Tento Oolong je spolu s Jin Xuan a Si Ji Chun někdy nazýván Svatá trojice Tai-wanu. Co dominuje u kultivaru Cui Yu T-13 jsou jeho výrazné čisté květinové tóny. Tento kultivar byl vyvinut Tea Research and Extension Station (TRES) v roce 1981 a klasifikován jako Tai Cha #13 (T-13). V posledních letech je však na Taiwanu stále obtížnější ho najít, protože místní farmáři mají tendenci upřednostňovat Si Ji Chun a Jin Xuan, které vyžadují méně práce. Tento čaj je dále uváděn jako jeden s taiwanských čajů s nejlepším poměrem mezi kvalitou a cenou a je každodenním čajem mnoha milovníků Oolongů na Taiwanu i mimo něj.

Kultivar T-13 byl představen dohromady se slavným kultivarem Jin Xuan T-12, který se od uvedení na trh stal kultovním kultivarem pro Taiwan. Cui Yu byl tak dlouho zastíněn úspěchem svého sourozence a téměř upadnul v zapomnění. Dalšími důvody proč má Jin Xuan větší podíl na trhu oproti Cui Yu jsou nižší výnosy, náročnější zpracování a horší odolnost v nízkých teplotách. Najít v dnešní době dobře vypěstovaný Cui Yu s pěstitelem, který je ochoten porozumět jeho charakteru a pracovat s ním, nikoli proti němu, je poměrně vzácné. Dobrá práce je odměněna více než uspokojivým šálkem s překvapivou květinovou složkou, bohatým komplexním vrstvením, a která je navíc zabalená do příjemného máslového aroma. Jako třešnička na dortu jsou tóny konvalinek, které aroma z šálku vynese do hlavy jako při aromaterapeutické seanci.

VE STEJNÉ KATEGORII NAJDETE