Podzimní černý Chabbesey Moonlight z Nepálu

189 Kč S DPH

Chabbesey je podivuhodné místo v Nepálu na hranici s Darjeelingem, místo s velmi rozmanitou přírodou. Čajovníky zde rostou v ještě vyšší nadmořské výšce než čaje v Darjeelingu a vyrobené čaje jsou mimořádně voňavé a chutné. V jedné z domácnosti naleznete maličkou továrnu, která má kapacitu 10,000 kg čaje z půdy o rozloze 20 akrů. Vlastní a provozuje ji malá rodina pod vedením stařešiny Ashkoka Subby. Rodina tradičně nepěstovala čaj, ale jiné plodiny jako kardamom, kukuřici, zázvor, apod. Na čajovou cestu se vydali teprve nedávno.

Podzimní sklizeň začíná na konci října, jakmile z hor zmizí monzúmy, ustane nepřetržitý déšť a teploty začnou klesat. Čajovníky se pomalu ukládají k spánku. Podzimní sklizeň obvykle netrvá déle než 30 dní a je nejkratší v roce. Podzimní čaje mají zcela jiný charakter a jiné vlastnosti než čaje z jiných sklizní. Zlatavý nápoj je plný vyvážené chuti, je to nejzralejší čaj v roce. Jak říká Jai Kejriwal, jehož rodina vlastní od roku 1956 zahradu Jungpana, "Pokud se dá jedním slovem popsat čaj z podzimní sklizně, je to slovo vyvážený. Podzimní čaje nejsou ostré, nejsou trpké a ani štiplavé, což je obvyklé u čajů z první a druhé sklizně".

Varianta

ID produktu: GT0563-50
Dostupnost: Skladem

Chabbesey je podivuhodné místo v Nepálu na hranici s Darjeelingem, místo s velmi rozmanitou přírodou. Čajovníky zde rostou v ještě vyšší nadmořské výšce než čaje v Darjeelingu a vyrobené čaje jsou mimořádně voňavé a chutné. V jedné z domácnosti naleznete maličkou továrnu, která má kapacitu 10,000 kg čaje z půdy o rozloze 20 akrů. Vlastní a provozuje ji malá rodina pod vedením stařešiny Ashkoka Subby. Rodina tradičně nepěstovala čaj, ale jiné plodiny jako kardamom, kukuřici, zázvor, apod. Na čajovou cestu se vydali teprve nedávno.

Podzimní sklizeň začíná na konci října, jakmile z hor zmizí monzúmy, ustane nepřetržitý déšť a teploty začnou klesat. Čajovníky se pomalu ukládají k spánku. Podzimní sklizeň obvykle netrvá déle než 30 dní a je nejkratší v roce. Podzimní čaje mají zcela jiný charakter a jiné vlastnosti než čaje z jiných sklizní. Zlatavý nápoj je plný vyvážené chuti, je to nejzralejší čaj v roce. Jak říká Jai Kejriwal, jehož rodina vlastní od roku 1956 zahradu Jungpana, "Pokud se dá jedním slovem popsat čaj z podzimní sklizně, je to slovo vyvážený. Podzimní čaje nejsou ostré, nejsou trpké a ani štiplavé, což je obvyklé u čajů z první a druhé sklizně".

VE STEJNÉ KATEGORII NAJDETE