Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g
![Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/9/a/9ad855e0bb0206aef9fbf2aa6d98462a-goodteaeu-yunnan-ctc-2075.jpg)
![Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/7/7/77c1952e6401f5d7ea374436c5f91faa-goodteaeu-yunnan-ctc-2081.jpg)
![Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/1/9/19a338d8d927efbabcebc19806d70b3c-goodteaeu-yunnan-ctc-2084.jpg)
![Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g Yunnan CTC | Dian Hong CTC - Varianta: 75 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/b/8/b88350b3028f2149035a15a78b36ffb7-goodteaeu-yunnan-ctc-2079.jpg)
Crush, tear and curl (CTC) je metoda zpracování černého čaje, při které listy procházejí řadou válcových válečků se stovkami ostrých zubů, které drtí, trhají a krouhají čaj do malých, tvrdých pelet. Čaj má velmi silné tělo, ale přesto si zachovává svou komplexnost v chuti. Mezi svíravostí a sladkostí je dobrá rovnováha. Více
Crush, tear and curl (CTC) je metoda zpracování černého čaje, při které listy procházejí řadou válcových válečků se stovkami ostrých zubů, které drtí, trhají a krouhají čaj do malých, tvrdých pelet. Čaj má velmi silné tělo, ale přesto si zachovává svou komplexnost v chuti. Mezi svíravostí a sladkostí je dobrá rovnováha.
Při zpracování tohoto černého čaje Yunnan CTC byla zvláštní pozornost věnována vadnutí čajových lístků, aby se ve finálním produktu maximalizovalo množství polyfenolů, katechinů a theaflavinu. Výzkum ukázal, že oxidace polyfenolů klesala s dobou vadnutí, aktivita PPO a POD zavadajících lístků vykazovala významnou korelaci s obsahem vody; Snížil se obsah polyfenolů a katechinů v důsledku oxidace při rolování a řezání, snížilo se také množství aminokyselin.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Yunnan |
Organický | Ano |
Rado
KladyBěžně děláme Masalu a další blendy z Assamu, který má asi výraznější chuť, ale tohle CTC z Yunnanu je v chuti určitě komplexnější a zajímavější. Taky ...více
KladyBěžně děláme Masalu a další blendy z Assamu, který má asi výraznější chuť, ale tohle CTC z Yunnanu je v chuti určitě komplexnější a zajímavější. Taky má samo o sobě trochu krémový charakter, což je velké plus.
Zápory
Zápory
Alternativní produkty1
![Assam Belseri CTC BP SF](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/4/d/4de0e1d10a5d4a311c60010e80f9f069-2961.jpg)
![Assam Belseri CTC BP SF](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/1/e/1ea578107e79679d5f7ecc034f7cedc6-2962.jpg)