Japonský fermentovaný čaj Yamabuki Nadeshiko - Varianta: 50 g

495 bodů do věrnostního systému
Cena
495 Kč

Kód produktu
GT0504-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Japonský čaj, jehož celé jméno je Yamabuki-Nadeshiko 山吹撫子 je jediný japonský fermentovaný čaj. Dostal jméno po dvou květinách Kerria japonica a Dianthus superbus s cílem přivodit myšlenky na vůni květin a ženskou krásu. Použitý proces fermentace připomíná fermentaci u čaje Pu Er. Tento čaj je výsledkem dlouholetého výzkumu experta na procesy kvašení u japonského rýžového alkoholu Sake Denbei Kawamury. Více

Japonský čaj, jehož celé jméno je Yamabuki-Nadeshiko 山吹撫子 je jediný japonský fermentovaný čaj. Dostal jméno po dvou květinách Kerria japonica a Dianthus superbus s cílem přivodit myšlenky na vůni květin a ženskou krásu. Použitý proces fermentace připomíná fermentaci u čaje Pu Er. Tento čaj je výsledkem dlouholetého výzkumu experta na procesy kvašení u japonského rýžového alkoholu Sake Denbei Kawamury, který aplikoval procesy fermentace Sake (Awamori) na čaj. Je to čaj, který podstoupil řízenou fermentaci. Tzn, že je to zvláštní druh tmavého čaje. Na rozdíl od jiných tmavých čajů proces začíná ve sterilizované místnosti a to takovým způsobem, že na čajové listy působí pouze plísňové mikroorganismy koji (Aspergillus oryzae). Koji je v Číně a Japonsku velmi důležitá houba, která se používá v saké, miso a sójové omáčce.

Yamabuki nadeshiko je bohatší na katechiny než jiné tmavé čaje a má dva nové polyfenoly: teadenol A a teadenol B, kromě toho také obsahuje kyselinu galovou a kyselinu citronovou.

Co se chuti týče, zkušený jazyk rozpozná lékořici, karamel, slad, švestky, to vše zabaleno do chuti jemného likéru. Profesor Kawamura považuje tento čaj za zdraví prospěšný především u dospělých s cukrovkou. Čaj obsahuje výrazně méně kofeinu než běžný zelený čaj.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Japonsko
Lokalita Shizuoka, Shuchi 周智
Kultivar Yabukita やぶきた
Organický Ano