Tradiční žlutý Huang Da Cha z divokých stromů | Huo Shan Huang Da Cha - Varianta: 1 kg
Tento čaj, který se pěstuje v okrese Huo Shan v provincii Anhui, je také známý jako „Velký žlutý z Huo Shan“, podle doslovného překladu čínského názvu. Velké listy tohoto čaje se sklízejí z keřů, které se také používají k výrobě žlutého čaje Huo Shan Huang Ya. Doba sklizně je v polovině dubna. Jak název napovídá, žlutý čaj Huo Shan Huang Da Cha 霍山黄大茶 má velmi velké listy, mezi které jsou zamíchány stonky čajovníku. Na rozdíl od silně praženého Huo Shan Huang Da Cha, náš tradiční Huang Da Cha není tak pražený a neobsahuje tolik stonků. Důvodem přidávání stonků do čaje je dodatečné přidání sladké chuti díky přirozeně se vyskytujícím cukrům, které jsou přítomny ve stoncích. Více
Tento čaj, který se pěstuje v okrese Huo Shan v provincii Anhui, je také známý jako „Velký žlutý z Huo Shan“, podle doslovného překladu čínského názvu. Velké listy tohoto čaje se sklízejí z keřů, které se také používají k výrobě žlutého čaje Huo Shan Huang Ya. Doba sklizně je v polovině dubna. Jak název napovídá, žlutý čaj Huo Shan Huang Da Cha 霍山黄大茶 má velmi velké listy, mezi které jsou zamíchány stonky čajovníku. Na rozdíl od silně praženého Huo Shan Huang Da Cha, náš tradiční Huang Da Cha není tak pražený a neobsahuje tolik stonků. Důvodem přidávání stonků do čaje je dodatečné přidání sladké chuti díky přirozeně se vyskytujícím cukrům, které jsou přítomny ve stoncích.
Výroba žlutého čaje je proces, který je velmi podobný procesu výroby zeleného čaje s jednou fází navíc. Po pečení na pánvi se čajové lístky jemně zahřejí (obvykle pod vlhkou textilií nebo zabalené do papíru), což vede k lehké fermentaci. Tento krok se opakuje tolikrát, kolikrát je potřeba k dosažení požadovaného vzhledu a vůně. Po tomto kroku následuje dodatečné pražení, které je pro tento čaj jedinečné a odlišuje ho od ostatních žlutých čajů, jako je např. Huo Shan Huang Ya.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Anhui |
Lokalita | Huoshan, Jinjishan 金鸡山 |
Kultivar | Huo Shan Jin Ji Zhong 霍山金鸡种 |
Divoký | Ano |
Nadmořská výška | 800-1000 m |
Marie Dlabiková
KladyTento čaj u mne nesmí chybět. Pro mne čaj k dostaveníčku sama se sebou. Má plnou, celistvou, vyváženou chuť. Je zemitý a přitom není těžký, stále zůst ...více
KladyTento čaj u mne nesmí chybět. Pro mne čaj k dostaveníčku sama se sebou. Má plnou, celistvou, vyváženou chuť. Je zemitý a přitom není těžký, stále zůstává i trochu svěží a mírná sladkost vše krásně spojuje.
Zápory
Zápory
Honza V.
KladyVynikající žlutý čaj pečené chuti. Nahořklá a sladká chuť se perfektně doplňují. Ideální pro každodenní pití.
KladyVynikající žlutý čaj pečené chuti. Nahořklá a sladká chuť se perfektně doplňují. Ideální pro každodenní pití.
Zápory
Zápory
Historie žlutého čaje
Žlutý čaj je druh čaje, který je mírně fermentovaný. Jeho zpracování je podobné jako u zeleného čaje, s tím rozdílem, že před nebo po procesu sušení je přidán proces „žloutnutí (Men Huang 闷黄)“. Žlutý čaj má dlouhou historii a historii jeho výroby lze vysledovat až do doby před dynastií Tang (618-907). Existuje několik důležitých fází jeho vývoje.
Sklizeň divokého čaje pro Tan Bei Huo Shan Huang Ya 霍山黃芽
V Číně začíná podzim. Nastal čas pro sklizeň divoce rostoucích čajovníků v Dabieshan 大別山 v západním Anhui. Zde je původní místo výroby slavného žlutého čaje Huang Shan Huang Ya 霍山黃芽.
Alternativní produkty1
Žluté pupeny z divokých stromů v Huoshan | Tan Bei Huo Shan Huang Ya
373,21 Kč bez DPH