Taiwanský Oolong Čtyři roční období | Si Ji Chun Wu Long - Varianta: Vzorek 15 g
Tento taiwanský Oolong roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau). Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena. Více
Tento taiwanský Oolong roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau). Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena.
Původní jméno tohoto velmi rozšířeného a cenově dostupného taiwanského Oolongu je Si Ji Chun, což volně přeloženo znamená “po celý rok jako na jaře”. Název nevznikl bezdůvodně, ale právě proto, že tento čaj sklízíme nejen na jaře, ale po celý rok. Čaj roste v nadmořské výšce 800 m v malé oblasti Lugu v okrese Nantau (původní domorodé jméno je Ramtau) na ostrově Taiwan. Čaj je to relativně nový, pravidelná produkce začala přibližně v roce 1980 a sklizeň probíhá 4-6 krát za rok včetně zimy. Sklízí se jeden pupen, jeden mladý lístek a dva starší listy. Obvykle se sklízí za slunečného dne a čaj se nechává sušit na slunci, kdy začne proces oxidace, který pokračuje uvnitř na tradičních kruhových bambusových plátech. Oxidace je pomalá, neboť lístky nemají porušenou buněčnou strukturu a za několik hodin je oxidace zastavena procesem, který je znám pod názvem “kill the green”. Čaj je ve výsledku oxidován na 20-30 %. Čajový nálev má medovou barvu, voní po květinách. Chuť je velmi jemná, nasládlá, lehce máslová. Čaj je velmi chutný i za studena.
Čajové keříky v zimě obvykle odpočívají, ale pokud je několik dní po sobě teplé slunečné počasí, objeví se na nich pupeny a mladé lístky jako na jaře. Studené noci tyto v podstatě omylem narozené lístky zachovají svěží po mnoho dní. Čaj roste na Taiwanu i na jiných místech (Alishan, Zhushan, atd.) a najdete jej i v Číně a Thajsku, nicméně autentický Si Ji Chun musí pocházet z Nantau.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Taiwan |
Lokalita | Nantou, Lugu 鹿谷鄉 |
Kultivar | Si Ji Chun 四季春 |
Organický | Ano |
Alternativní produkty8
Taiwanský mléčný Oolong | Jin Xuan Nai Xiang Wu Long
195,54 Kč bez DPH
Taiwanský nefritový Oolong | Bagua Shan Cui Yu Wu Long
208,04 Kč bez DPH
Taiwanský Mei Shan Jin Xuan Oolong
208,04 Kč bez DPH
Taiwanský Dong Ding Oolong | Tai Wan Dong Ding Wu Long
195,54 Kč bez DPH
Taiwanský Alishan Qing Xin Oolong | Rui Feng Gao Shan Wu Long
436,61 Kč bez DPH
Taiwanský ženšenový Oolong | Wang Ren Shen Wu Long Cha
208,04 Kč bez DPH
Taiwanský na uhlí pečený Dong Ding Oolong (competition grade) | Tai Wan Tan Bei Dong Ding Wu Long
336,61 Kč bez DPH
1986 Tradiční stárnutý Wenshan Bao Zhong
570,54 Kč bez DPH