Taiwanský černý čaj ze Shanlinxi | Shan Lin Xi Hong Cha - Varianta: 50 g
Vysokohorský černý čaj ze Shanlinxi je jednoduše božský. Pokud si rádi dopřáváte radosti vysokohorských Oolongů, musíte vyzkoušet tento čaj. Pocítíte stejnou blahodárnou živost, kde se chuť broskví a třešní doplněná o tóny čerstvé vanilky a libavky postupně transformuje do chuti karamelu. Tělo je plné chuti se špetkou velmi poddajných tříslovin, velmi překvapivý je dlouhý a lahodný aftertaste, který vás jednoduše svádí k nepřetržitému popíjení. Více
Vysokohorský černý čaj ze Shanlinxi je jednoduše božský. Pokud si rádi dopřáváte radosti vysokohorských Oolongů, musíte vyzkoušet tento čaj. Pocítíte stejnou blahodárnou živost, kde se chuť broskví a třešní doplněná o tóny čerstvé vanilky a libavky postupně transformuje do chuti karamelu. Tělo je plné chuti se špetkou velmi poddajných tříslovin, velmi překvapivý je dlouhý a lahodný aftertaste, který vás jednoduše svádí k nepřetržitému popíjení. Tento čaj je naprosto skvělý pro Gong Fu Cha s velkým příslibem pro kvalitní stárnutí.
Pro výrobu vysokohorského černého čaje jsou ideální mladé lístky, protože flavanoidy, kterých není v mladém čaji příliš, jsou zodpovědné za trpkost v jeho chuti. Pokud pro výrobu vysokohorského Oolongu použijeme letní dospělé lístky, čaj je znatelně trpčejší a prodává se za poloviční cenu než čaj z jarních lístků. O černém čaji, od kterého čekáme všech pět chuťových atributů, to platí naprosto stejně. Čajové lístky kultivaru Qing Xin pěstované ve vysoké nadmořské výšce nabízejí kompletní spektrum všech látek potřebných pro špičkový černý čaj. Černý čaj vyrobený z mladých lístků je typicky jemnější a sladší a nabízí detailnější chuťové spektrum.
PŘÍPRAVA
Tradiční styl (Gong Fu Cha)
Předehřejte si gaiwan nebo konvičku o objemu 110 ml. Použijte 5 g čaje a vodu o teplotě 90-95 °C. První nálev slejte po 20-30 sekundách, dobu louhování dalších můžete postupně prodlužovat. Nálevy opakujte dokud vám čaj chutná. Čím delší doba louhování, tím rychlejší vyčerpání lístků a nižší počet nálevů. Doporučujeme porcelánové nebo skleněné nádobí.
Západní styl (1 nálev)
Použijte 1-2 g čaje na 250 ml vody a louhujte 4-5 minut při teplotě 90-95 °C. Doporučujeme porcelánové nebo skleněné nádobí.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Taiwan |
Lokalita | Nantou, Shanlinxi 杉林溪 |
Kultivar | Qing Xin 青心 |
Nadmořská výška | 1700-1800 m |
Související produkty4
Taiwanský Lapsang Souchong | Tai Wan Zheng Shan Xiao Zhong
129,46 Kč bez DPH
Taiwanský černý čaj Medová vůně | San Xia Mi Xiang Hong Cha
356,25 Kč bez DPH
Zlatá opice | Jin Mao Hou
208,04 Kč bez DPH
Bílá opice | Bai Mao Hou
174,11 Kč bez DPH
Alternativní produkty8
Taiwanský černý čaj Medová vůně | San Xia Mi Xiang Hong Cha
356,25 Kč bez DPH
Taiwanský černý čaj z Yuchi Rudý nefrit T-18 | Yu Chi Hong Yu Hong Cha
356,25 Kč bez DPH
Taiwanský černý čaj z Yuchi Hong Yun T-21 | Yu Chi Hong Yun Hong Cha
545,54 Kč bez DPH
Taiwanský divoký černý čaj | Shan Cha
709,82 Kč bez DPH
Taiwanský černý Jin Xuan | Jin Xuan Hong Cha
369,64 Kč bez DPH
Taiwanský bílý čaj z Yuchi Rudý nefrit T-18 | Yu Chi Hong Yu Bai Cha
354,46 Kč bez DPH
Taiwanský černý Wuyi | Wuyi Hong Cha
356,25 Kč bez DPH
Taiwanský černý čaj Qi Yun | Qi Yun Hong Cha
471,43 Kč bez DPH