Yuzu je východoasijské citrusové ovoce, které vypadá jako malý grapefruit. S velmi aromatickou chutí je Yuzu běžnou ingrediencí v japonské kuchyni a dodává kyselou příchuť s grepfruitovými, mandarinkovými a citrónovými podtóny. Po zalití získáte osvěžující nápoj, který je skvělý jak horký, tak i studený. Kůru z Yuzu lze skvěle kombinovat s klasickými čaji.
Sušená kůra z Yuzu má křupavou texturu a lze ji přidávat do slaných i sladkých jídel nebo pojídat jako brambůrky. Více
Yuzu je východoasijské citrusové ovoce, které vypadá jako malý grapefruit. S velmi aromatickou chutí je Yuzu běžnou ingrediencí v japonské kuchyni a dodává kyselou příchuť s grepfruitovými, mandarinkovými a citrónovými podtóny. Po zalití získáte osvěžující nápoj, který je skvělý jak horký, tak i studený. Kůru z Yuzu lze skvěle kombinovat s klasickými čaji.
Sušená kůra z Yuzu má křupavou texturu a lze ji přidávat do slaných i sladkých jídel nebo pojídat jako brambůrky.
Na rozdíl od jiných citrusových plodů, které mají tendenci růst nejlépe v teplých pobřežních oblastech, se yuzu daří v chladnějších, hornatějších oblastech. Vzhledem k tomu, že více než 80 procent prefektury Kochi je pokryto lesy, je zde ideální prostředí pro pěstování yuzu. Počínaje 60. let se v Kochi rozhodli omezit těžbu dřeva a místo toho se soustředit na ekologicky šetrnější pěstování yuzu. V dnešní době je mnoho horských svahů pokryto yuzu háji a region se stal největším producentem citrusů v zemi.
Forma | krájené sušené kousky |
---|---|
Země původu | Japonsko |
Lokalita | Kochi, Umaji 馬路村 |
Organický | Ano |