Ochmýřené špičky ze Žlutých hor | Ming Qian Huang Shan Mao Feng - Varianta: 1 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
Novinka
5278 bodů do věrnostního systému
Cena
5 278 Kč

Kód produktu
GT0925-1000

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Zelený čaj Huang Shan Mao Feng 黃山毛峯 je jedním z deseti nejznámějších čínských čajů. Vyrábí se v oblasti Huangshan v provincii Anhui. Vzhledem k tomu, že jsou lístky pokryty chloupky a pupen vypadá jako vrchol hory, dostal jméno Huang Shan Mao Feng. Oblast Huangshan je hornaté místo, má husté lesy a počasí je velmi zatažené a mlhavé. Půda je zde mimořádně bohatá na minerální látky. Takové prostředí (terroir) vytváří ideální podmínky pro vynikající kvalitu čaje. Huang Shan Mao Feng má zvláštní zemité a květinové rostlinné aroma, které jiné čínské zelené čaje nemají. Jeho chuť je delikátně nasládlá, velmi čistá s náznaky přirozené jarní atmosféry. Má velmi příjemnou koncovku. Více

Zelený čaj Huang Shan Mao Feng 黃山毛峯 je jedním z deseti nejznámějších čínských čajů. Vyrábí se v oblasti Huangshan v provincii Anhui. Vzhledem k tomu, že jsou lístky pokryty chloupky a pupen vypadá jako vrchol hory, dostal jméno Huang Shan Mao Feng. Oblast Huangshan je hornaté místo, má husté lesy a počasí je velmi zatažené a mlhavé. Půda je zde mimořádně bohatá na minerální látky. Takové prostředí (terroir) vytváří ideální podmínky pro vynikající kvalitu čaje. Huang Shan Mao Feng má zvláštní zemité a květinové rostlinné aroma, které jiné čínské zelené čaje nemají. Jeho chuť je delikátně nasládlá, velmi čistá s náznaky přirozené jarní atmosféry. Má velmi příjemnou koncovku.

Čaj je založen na kultivaru Huang Shan Da Ye Zhong 黃山大叶种 a sklízí se mezi sezónami Qing Ming a Gu Yu. Po sklizni se lístky nechávají mírně zavadnout. První noc podstupují pečení na pánvi pro zastavení probíhajícího procesu oxidace (shaqing 杀青). Dalším krokem je rolování. Na rozdíl od většiny ostatních čínských zelených čajů je rolování Huang Shan Mao Feng velmi decentní. V suchém stavu si udržuje tvar přírodního čajového listu. Po rolování se čajové lístky podrobí dalšímu pečení, které je rozděleno do dvou kroků, Mao Huo a Zuo Huo. Provádí se ve velké dřevěné truhle s dřevěným uhlím na dně pro zásobování teplem. Při pečení Mao Huo je teplota vysoká a čaj uvnitř se musí často protřepávat pro rovnoměrné sušení. Krok je zakončen v okamžiku, kdy je v čajových lístcích asi 30% zbytkové vody. Po vychladnutí a chvíli odpočinku se lístky vracejí zpět na pečení Zuo Huo. Zde je teplota nižší a čajové lístky zde zůstávají až do úplného vysušení.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Čína
Provincie Anhui
Lokalita Huangshan, Daguyun 大谷运村
Kultivar Huang Shan Da Ye Zhong 黃山大叶种
Ze semen Ano