Ochmýřené špičky ze Žlutých hor | Ming Qian Huang Shan Mao Feng - Varianta: Vzorek 15 g
Zelený čaj Huang Shan Mao Feng 黃山毛峯 je jedním z deseti nejznámějších čínských čajů. Vyrábí se v oblasti Huangshan v provincii Anhui. Vzhledem k tomu, že jsou lístky pokryty chloupky a pupen vypadá jako vrchol hory, dostal jméno Huang Shan Mao Feng. Oblast Huangshan je hornaté místo, má husté lesy a počasí je velmi zatažené a mlhavé. Půda je zde mimořádně bohatá na minerální látky. Takové prostředí (terroir) vytváří ideální podmínky pro vynikající kvalitu čaje. Huang Shan Mao Feng má zvláštní zemité a květinové rostlinné aroma, které jiné čínské zelené čaje nemají. Jeho chuť je delikátně nasládlá, velmi čistá s náznaky přirozené jarní atmosféry. Má velmi příjemnou koncovku. Více
Zelený čaj Huang Shan Mao Feng 黃山毛峯 je jedním z deseti nejznámějších čínských čajů. Vyrábí se v oblasti Huangshan v provincii Anhui. Vzhledem k tomu, že jsou lístky pokryty chloupky a pupen vypadá jako vrchol hory, dostal jméno Huang Shan Mao Feng. Oblast Huangshan je hornaté místo, má husté lesy a počasí je velmi zatažené a mlhavé. Půda je zde mimořádně bohatá na minerální látky. Takové prostředí (terroir) vytváří ideální podmínky pro vynikající kvalitu čaje. Huang Shan Mao Feng má zvláštní zemité a květinové rostlinné aroma, které jiné čínské zelené čaje nemají. Jeho chuť je delikátně nasládlá, velmi čistá s náznaky přirozené jarní atmosféry. Má velmi příjemnou koncovku.
Čaj je založen na kultivaru Huang Shan Da Ye Zhong 黃山大叶种 a sklízí se mezi sezónami Qing Ming a Gu Yu. Po sklizni se lístky nechávají mírně zavadnout. První noc podstupují pečení na pánvi pro zastavení probíhajícího procesu oxidace (shaqing 杀青). Dalším krokem je rolování. Na rozdíl od většiny ostatních čínských zelených čajů je rolování Huang Shan Mao Feng velmi decentní. V suchém stavu si udržuje tvar přírodního čajového listu. Po rolování se čajové lístky podrobí dalšímu pečení, které je rozděleno do dvou kroků, Mao Huo a Zuo Huo. Provádí se ve velké dřevěné truhle s dřevěným uhlím na dně pro zásobování teplem. Při pečení Mao Huo je teplota vysoká a čaj uvnitř se musí často protřepávat pro rovnoměrné sušení. Krok je zakončen v okamžiku, kdy je v čajových lístcích asi 30% zbytkové vody. Po vychladnutí a chvíli odpočinku se lístky vracejí zpět na pečení Zuo Huo. Zde je teplota nižší a čajové lístky zde zůstávají až do úplného vysušení.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Anhui |
Lokalita | Huangshan, Daguyun 大谷运村 |
Kultivar | Huang Shan Da Ye Zhong 黃山大叶种 |
Ze semen | Ano |
Alternativní produkty6
Melounová semínka | Liu An Gua Pian
383,04 Kč bez DPH
Medový déšť z Mengding | Meng Ding Gan Lu
302,68 Kč bez DPH
Mlžný oblak z Hunanu časně z jara | Hunan Jiu Yi Zao Chun Yun Wu
208,04 Kč bez DPH
Gu Yu Mao Feng z Hunanu
107,14 Kč bez DPH
Nefritový šnek (pre-QingMing) | Ming Qiang Cui Luo
208,04 Kč bez DPH
Dračí studna pre-Qing Ming z Tian Mu Shan | Ming Qiang Tian Mu Shan Long Jing
431,25 Kč bez DPH