Japonský černý čaj Wakoucha Benifuuki - Varianta: 1 kg
Japonské černé čaje získaly pojmenování "Wakoucha" poměrně nedávno ("Wa" znamená "japonský", "Koucha" znamená "černý čaj"). Přestože už si to většina japonců nepamatuje, japonské černé čaje mají více než 130 let dlouhou historii jako exportní produkt. Náš čaj Vám nabídne plnou sladkou ovocně květinovou chuť se špetkou karamelu a minimem trpkosti. Více
Japonské černé čaje získaly pojmenování "Wakoucha" poměrně nedávno ("Wa" znamená "japonský", "Koucha" znamená "černý čaj"). Přestože už si to většina japonců nepamatuje, japonské černé čaje mají více než 130 let dlouhou historii jako exportní produkt. Ve své době, přibližně od poloviny éry Meiji do poloviny éry Showa (1880-1950), byl japonský černý čaj hlavním obchodním artiklem. Roční hrubá produkce ve špičkách dosahovala až 8500 tun. I přes prudký ekonomický růst po 2. světové válce se nestaly japonské černé čaje konkurenceschopné v globálním měřítku, nicméně řada pěstitelů je i tak nepřestala vyrábět a v poslední době získávají zpět na pozornosti.
Benifuuki byl výsledkem křížení kultivarů Benihomare s MakuraCd86. Stalo se tak ve městě Makurazaki v prefektuře Kagoshima v roce 1965. Ta správná sazenice byla vybrána o mnoho let později a byla zaregistrována v roce 1993. Čajovník MakuraCd86 pochází z indické oblasti Darjeeling. Benihomare je odrůda assamica (většinou se vyskytuje v Indii a na Srí Lance), zatímco MakuraCd86 je odrůda sinensis (oblíbená v Číně a Japonsku). Benifuuki je hybridní čajovník. Nabízí vysoce kvalitní černý čaj s jemnou chutí a vynikající vůní.
| Forma | sypaný čaj |
|---|---|
| Země původu | Japonsko |
| Lokalita | Shizuoka, Hiraizumi 平泉 |
| Kultivar | Benifuuki べにふうき |
| Organicky pěstovaný | Ano |
ヤンたん
KladySkvělá ovocná chuť s příjemnou hořkostí. Připomíná některé čínské černé čaje.
KladySkvělá ovocná chuť s příjemnou hořkostí. Připomíná některé čínské černé čaje.
Zápory
Zápory

Od zvědavosti k řemeslu: Historie černého čaje Wakoucha v Japonsku
Většina lidí si pod japonským čajem představí zelený čaj, například sencha, gyokuro nebo matcha. Japonsko ale vyrábí i černý čaj, známý místně jako Wakoucha (和紅茶) — doslova „japonský červený čaj“. Přestože jde o okrajovou část japonské čajové kultury, wakoucha má bohatou historii spojenou s objevováním, inovacemi a adaptací. Wakoucha je označení používané v Japonsku pro domácí produkci černého čaje. Název ho odlišuje od importovaných černých čajů (koucha, 紅茶), které se staly populární během období Meidži.






