Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g
![Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/f/f/ff84b3b51813657b49a84ca127ba0d06-2306.jpg)
![Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/1/2/12a375272031f0fef48a6bbd11dacc0e-2307.jpg)
![Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/1/9/1989c5842af5f3b261a87ea4247193e7-2308.jpg)
![Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/c/e/ce0921a6db09024dafd84ec0b4537f50-2309.jpg)
![Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: 500 g](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/f/7/f7a31c252a019729537237fbd623425f-2310.jpg)
Gyokuro vytvořené tak, jak to mají rádi samotní farmáři na organické čajové farmě v Uji, odkud pochází. S ohledem na počasí během roku i krátce před sklizní farmáři modifikují dobu, po kterou je čas zastíněný před sluncem a dobu, po kterou jsou lístky vystaveny horké páře během procesu zastavení oxidace. Více
Gyokuro vytvořené tak, jak to mají rádi samotní farmáři na organické čajové farmě v Uji, odkud pochází. S ohledem na počasí během roku i krátce před sklizní farmáři modifikují dobu, po kterou je čas zastíněný před sluncem a dobu, po kterou jsou lístky vystaveny horké páře během procesu zastavení oxidace. Gyokuro se od čaje Sencha liší právě v délce zastínění před sluncem. Před sklizní obvykle roste zastíněné před sluncem po dobu tří týdnů. Sencha je před sklizní zastíněna obvykle jen pár dní, v případě druhu Fukamushi je to až 1 týden.
Gyokuro patří mezi nejdražší japonské čaje, nicméně konkrétně tento nabízí mimořádně příznivý poměr mezi cenou a kvalitou. Důležitá je příprava, kdy se používá nízká teplota kolem 50-60 °C, až dvojnásobné množství čaje (oproti běžným dávkám u čaje Sencha) a prodloužená doba louhování.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Japonsko |
Lokalita | Kansai, Uji 宇治 |
Kultivar | Gokou ごこう |
Organický | Ano |
Alternativní produkty1
![Gyokuro Gokou Karigane](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/0/3/03170c0692d405448bd059d5325074c3-2420.jpg)
![Gyokuro Gokou Karigane](https://goodtea.s27.cdn-upgates.com/_cache/6/6/6698d91d699e5882ed5027a4574d4767-2421.jpg)