Farmářské Gyokuro | Gyokuro Noka Gokou - Varianta: Vzorek 15 g
Gyokuro vytvořené tak, jak to mají rádi samotní farmáři na organické čajové farmě v Uji, odkud pochází. S ohledem na počasí během roku i krátce před sklizní farmáři modifikují dobu, po kterou je čas zastíněný před sluncem a dobu, po kterou jsou lístky vystaveny horké páře během procesu zastavení oxidace. Více
Gyokuro vytvořené tak, jak to mají rádi samotní farmáři na organické čajové farmě v Uji, odkud pochází. S ohledem na počasí během roku i krátce před sklizní farmáři modifikují dobu, po kterou je čas zastíněný před sluncem a dobu, po kterou jsou lístky vystaveny horké páře během procesu zastavení oxidace. Gyokuro se od čaje Sencha liší právě v délce zastínění před sluncem. Před sklizní obvykle roste zastíněné před sluncem po dobu tří týdnů. Sencha je před sklizní zastíněna obvykle jen pár dní, v případě druhu Fukamushi je to až 1 týden.
Gyokuro patří mezi nejdražší japonské čaje, nicméně konkrétně tento nabízí mimořádně příznivý poměr mezi cenou a kvalitou. Důležitá je příprava, kdy se používá nízká teplota kolem 50-60 °C, až dvojnásobné množství čaje (oproti běžným dávkám u čaje Sencha) a prodloužená doba louhování.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Japonsko |
Lokalita | Kansai, Uji 宇治 |
Kultivar | Gokou ごこう |
Organický | Ano |
Alternativní produkty1
2024 Gyokuro Tohei
435,71 Kč bez DPH