eighty°- the culture of tea 9

450 bodů do věrnostního systému
Cena
450 Kč

Kód produktu
GT0874

Skladem
ks

Témata tohoto čísla jsou žlutý čaj, spisovatel a fotograf Craig Mod cestující po Japonsku, termíny fermentace a oxidace, čeští keramici, japonské městečko Onomichi, umělec Morel Doucet a tradiční japonská ceremonie senchadō. Více

V tomto čísle se ponoříme do světa nejvzácnějšího a neznámého čínského čaje — žlutého čaje. Zkoumáme jeho historii, vlastnosti a regiony, ve kterých se pěstuje.

Craig Mod, spisovatel a fotograf, který prochází Japonskem z největšího megaměsta na světě do pustých malých měst a nedotčené divočiny, se dělí o své zážitky z této cesty a o tom, jak mu pomohla znovu získat jeho pozornost a znovu se spojit se světem kolem sebe.

„Fermentace“ a „oxidace“ jsou některé z nejběžnějších termínů, které používají čajoví experti i nadšenci. Zkoumáme tyto termíny, boříme mýty a objasňujeme jejich význam v procesu přípravy čaje.

Setkáváme se s hrnčíři, kteří zasvětili desetiletí zdokonalování svého řemesla a vytváření keramiky mezinárodní slávy. Zkoumáme jejich techniky, inspiraci a kulturní význam keramiky v České republice.

Navzdory odlivu obyvatel z venkova do velkých měst v Japonsku mladé generace zakládají nové mikropodniky na nepravděpodobných místech a přivádějí tak zapomenuté oblasti zpět k životu. Prozkoumáváme městečko Onomichi s pomocí vášnivého čajového farmáře.

Vyzpovídáme Morela Douceta, umělce, který sdílí své názory na svou haitskou identitu a na to, jak ovlivňuje jeho tvorbu, na význam čaje pro jeho předky a na to, jak by podle něj mělo být vnímáno umění.

Zúčastníme se tradiční japonské ceremonie senchadō, diskutujeme o postpandemických problémech asijské diaspory v NYC a jejich dopadu na komunitu a hovoříme se silnou vůlí majitelky čajovny ve Washingtonu DC, která sdílí svou cestu a výzvy, kterým čelila v konkurenční trh.

Parametry
Jazyk Angličtina