Yi Hong Gong Fu Cha 宜红工夫茶 je jedním z čínských černých (červených) čajů typu gong fu vyráběných v oblasti Yichang v provincii Hubei. Název se skládá ze slov „Yi“, podle místa produkce – „Yichang“ a „Hong“, podle typu čaje – „červený“. Oblast Yichang se nachází v pohoří Wuling. Říká se, že místní klima, půdní podmínky a přírodní prostředí byly Bohy předvybrány pro pěstování čaje vysoké kvality. Najdete zde mnoho různých čajových kultivarů: Yichang Dayezhong, Yihongzao, Enshi Dayezhong, Hefeng Taizicha, Enshi Taizizao, Badong Taizicha, Wufeng Dayezhong, Wufeng Liuyezhong a další. Jednou ze zvláštních vlastností Yihong je to, že má silnou květinovou chuť. Zejména černý čaj Yihong z okresu Dengcun. V 60. letech 20. století proběhla studie o chuti čaje Yihong a zjistilo se, že díky mnoha různým květinám, které v regionu přirozeně rostou, zejména v jarní sezóně, například Rosa laevigata, čaj výrazně absorbuje vůni květin ve vzduchu. Vzniká tak přirozená květinová chuť tohoto kvalitního černého čaje. Více
Yi Hong Gong Fu Cha 宜红工夫茶 je jedním z čínských černých (červených) čajů typu gong fu vyráběných v oblasti Yichang v provincii Hubei. Okresy v této oblasti jsou Wufeng, Hefeng, Lichuan, Changyang, Dengcun, Badong, Jianshi, Zigui, Xingshan, Yidu. Název se skládá ze slov „Yi“, podle místa produkce – „Yichang“ a „Hong“, podle typu čaje – „červený“.
Výroba černého čaje Yihong začala v 50. letech 19. století. Když byl Hankou (město velmi blízko Yichangu) v roce 1861 otevřen jako obchodní přístav, britská vláda dovážela každoročně velké množství čaje Yihong prostřednictvím tohoto námořního spojení. Od té doby si společnost Yihong drží pověst výrobce čaje konzistentní a vysoké kvality. Oblast Yichang se nachází v pohoří Wuling. Říká se, že místní klima, půdní podmínky a přírodní prostředí byly Bohy předvybrány pro pěstování čaje vysoké kvality. Najdete zde mnoho různých čajových kultivarů: Yichang Dayezhong, Yihongzao, Enshi Dayezhong, Hefeng Taizicha, Enshi Taizizao, Badong Taizicha, Wufeng Dayezhong, Wufeng Liuyezhong a další.
Jednou ze zvláštních vlastností Yihong je to, že má silnou květinovou chuť. Zejména černý čaj Yihong z okresu Dengcun. V 60. letech 20. století proběhla studie o chuti čaje Yihong a zjistilo se, že díky mnoha různým květinám, které v regionu přirozeně rostou, zejména v jarní sezóně, například Rosa laevigata, čaj výrazně absorbuje vůni květin ve vzduchu. Vzniká tak přirozená květinová chuť tohoto kvalitního černého čaje.
Čaj Yihong má pevné a tenké lístky se zlatými chloupky, červeno-černou barvu, sladkou čistou vůni a jemnou a svěží chuť. Dochází u něj k fenoménu zvanému "chladná mlha" způsobeném vysokým obsahem theaflavinu a dalších aktivních látek. V podstatě se jedná o zakalení nálevu po vychladnutí, což je v tomto případě známka látkově boihatého výluhu a vynikající kvality čaje.
Země původu | Čína |
---|---|
Provincie | Hubei 湖北 |
Lokalita | Yichang 宜昌 |
Nadmořská výška | 800-1000 m |
Alternativní produkty1
Japonská čajová lžička Momo Kawa (broskev, 3 g) | Momo Kawa Sami
195,04 Kč bez DPH