Čaj nebyl první komoditou pěstovanou na Srí Lance. Jako první to byla skořice a jakmile se ukázalo, že není dostatečně profitabilní, byla nahrazena kávou. V polovině 18. století kávu začal postupně vytlačovat čaj, který byl na ostrov poprvé dovezen v roce 1824. Černý čaj patří ke specialitám ostrova a je pro něj typické jemné citrusové aroma. V případě našeho čaje se jedná o směs čajů vyšší kvalitativní třídy z několika zahrad, která je organickým způsobem zbavena kofeinu. Je ideální pro každého, kdo má ze zdravotních důvodů problém s kofeinem a také pro milovníky čaje, kteří si nedokáží odepřít černý čaj večer před spaním. Tento čaj je velice vhodný pro dochucení medem, citrónem nebo mlékem. Více
Čaj nebyl první komoditou pěstovanou na Srí Lance. Jako první to byla skořice a jakmile se ukázalo, že není dostatečně profitabilní, byla nahrazena kávou. V polovině 18. století kávu začal postupně vytlačovat čaj, který byl na ostrov poprvé dovezen v roce 1824. Černý čaj patří ke specialitám ostrova a je pro něj typické jemné citrusové aroma. V případě našeho čaje se jedná o směs čajů vyšší kvalitativní třídy z několika zahrad, která je organickým způsobem zbavena kofeinu. Je ideální pro každého, kdo má ze zdravotních důvodů problém s kofeinem a také pro milovníky čaje, kteří si nedokáží odepřít černý čaj večer před spaním. Tento čaj je velice vhodný pro dochucení medem, citrónem nebo mlékem.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Cejlon |