2017 Taiwanský Nature Farming Wuyi Hong Shui Oolong | Wu Yi Hong Shui Wu Long - koláč 100 g - Varianta: Koláč 5x 100 g

3 961 bodů do věrnostního systému
Cena
3 961 Kč s DPH

Kód produktu
GT0823-500

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Taiwanské čajovníky Wuyi jsou to nejlepší pro tmavší čaje. Náš Hong Shui Oolong je komplexní a bohatý čaj, který ideálně připravíte na několik nálevů, aby odhalil všechny své chuťové vrstvy, textury a vůně. Okouzlí vás krásný červenohnědý likér, který uchvátí nos smrští vůní koření, ovocného kompotu, pražených oříšků a smyslnějších tónů čerstvých tabákových listů. Více

Starší lidé na Taiwanu vždy velmi chválí kultivar Wuyi a jak se z něj vyrábí fantastický stařený čaj. Pokud s nimi zůstanete dostatečně dlouho a projevíte upřímný zájem o jejich zkušenosti, nejspíše šáhnou do horní police a vytáhnou z zní starou dózu s roky starými listy, ze kterých vám připraví lahodný nektar. Zpracovávat kultivar Wuyi do koláčků na stárnutí jednoduše dává smysl. Listy z ekologicky provozované zahrady se v tomto případě zpracovávají do jemně svinutého čaje namísto kuličkového stylu, které jsou vhodnější pro lisování do koláče. Taiwanské čajovníky Wuyi jsou to nejlepší pro tmavší čaje. Náš Hong Shui Oolong je komplexní a bohatý čaj, který ideálně připravíte na několik nálevů, aby odhalil všechny své chuťové vrstvy, textury a vůně. Okouzlí vás krásný červenohnědý likér, který uchvátí nos smrští vůní koření, ovocného kompotu, pražených oříšků a smyslnějších tónů čerstvých tabákových listů.

Čaj ve stylu Hong Shui je nejen svým charakterem podobný čajům ve stylu Wuyi, ale v tomto případě je zde další prvek, který nás přímo spojuje se skalními čaji ve Fujianu: kultivar používaný k výrobě tohoto čaje. Pocházejí z keřů, které jsou přímými potomky stromů Wuyi přivezených na Taiwan ze severního Fujianu před počátkem japonské nadvlády. Toto je dnes na Taiwanu velmi vzácný kultivar, protože se od nedávného převládajícího trendu směrem k voňavým čajům přestal používat. Taiwanské čajovníky se v minulém století vyvinuly velmi odlišně od jejich čínských předků. Přesto lze ve vůni a chuti rozpoznat minerální složku i pikantní závan peckovin. Tříslová struktura je hladká, ale svěží s příjemným nádechem, který je osvěžující a suchý.

Parametry
Forma koláč (bing) 100 g
Země původu Taiwan
Lokalita Nantou, Baguashan 八卦山
Kultivar Wu Yi 武夷
Organický Ano
Nadmořská výška 400-500 m