2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SUPREME | Ying Kee Ding Ji Shu Cha - Varianta: 50 g
Příjemný zralý Puerh z oblasti Simao se sladkou, hladkou a zemitou chutí. Po stárnutí v Hongkongu může lehce připomínat skotačení ve hromadách vlhkého spadaného listí. Dobrý čaj na začátek vaší cesty za čaji Puerh! Při krátkém louhování je lehký a plný sladké chuti. Při delším louhování je silný a výrazně zemitý. Grade: Supreme. Více
Příjemný zralý Puerh z oblasti Simao se sladkou, hladkou a zemitou chutí. Po stárnutí v Hongkongu může lehce připomínat skotačení ve hromadách vlhkého spadaného listí. Dobrý čaj na začátek vaší cesty za čaji Puerh! Při krátkém louhování je lehký a plný sladké chuti. Při delším louhování je silný a výrazně zemitý. Grade: Supreme.
Na rozdíl od zeleného Pueru (Sheng 生茶) prochází tmavý Puer (Shu 熟茶) zrychleným procesem stárnutí. V tomto procesu zvaném Wo Dui 渥堆, který není nepodobný klasickému kompostování, se sypané čajové lístky naskládají do kupek a postříkají vodou a poté se nechají fermentovat v horkém (kolem 60 ℃), vlhkém prostoru po dobu 5-6 týdnů.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Yunnan |
Lokalita | Puer, Simao 思茅 |
Kultivar | Yunnan Da Ye 云南大叶 |
Alternativní produkty2
2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SPECIAL | Ying Kee Cang Jiu Shu Cha
129,46 Kč bez DPH
2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SUPERIOR | Ying Kee Te Ji Jiu Shu Cha
155,36 Kč bez DPH