2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SUPERIOR | Ying Kee Te Ji Jiu Shu Cha - Varianta: 50 g
Příjemný zralý Puerh z oblasti Simao se sladkou, hladkou a zemitou chutí. Po stárnutí v Hongkongu může lehce připomínat skotačení ve hromadách vlhkého spadaného listí. Dobrý čaj na začátek vaší cesty za čaji Puerh! Při krátkém louhování je lehký a plný sladké chuti. Při delším louhování je silný a výrazně zemitý. Grade: Superior. Více
Příjemný zralý Puerh z oblasti Simao se sladkou, hladkou a zemitou chutí. Po stárnutí v Hongkongu může lehce připomínat skotačení ve hromadách vlhkého spadaného listí. Dobrý čaj na začátek vaší cesty za čaji Puerh! Při krátkém louhování je lehký a plný sladké chuti. Při delším louhování je silný a výrazně zemitý. Grade: Superior.
Na rozdíl od zeleného Pueru (Sheng 生茶) prochází tmavý Puer (Shu 熟茶) zrychleným procesem stárnutí. V tomto procesu zvaném Wo Dui 渥堆, který není nepodobný klasickému kompostování, se sypané čajové lístky naskládají do kupek a postříkají vodou a poté se nechají fermentovat v horkém (kolem 60 ℃), vlhkém prostoru po dobu 5-6 týdnů.
Forma | sypaný čaj |
---|---|
Země původu | Čína |
Provincie | Yunnan |
Lokalita | Puer, Simao 思茅 |
Kultivar | Yunnan Da Ye 云南大叶 |
Zuzana Strnadová
KladyZe všech verzí Ying Kee tmavý Puer ze Simao je Superior nejlepší, protože má nejvýraznější chuť.
Jelikož mám zmlsaný jazyk, tak Ying Kee tmavý ...více
KladyZe všech verzí Ying Kee tmavý Puer ze Simao je Superior nejlepší, protože má nejvýraznější chuť.
Jelikož mám zmlsaný jazyk, tak Ying Kee tmavý Puer ze Simao bez přídomku je spíš vodička. :)
Zápory
Zápory
Alternativní produkty2
2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SPECIAL | Ying Kee Cang Jiu Shu Cha
129,46 Kč bez DPH
2013 Ying Kee tmavý Puer ze Simao SUPREME | Ying Kee Ding Ji Shu Cha
208,04 Kč bez DPH