Matcha na pečení a vaření
Tato Bio Matcha byla vyrobena primárně pro použití při pečení a vaření a to zcela přírodními postupy. Pro výrobu čajového prášku byly použity lístky čaje Gyokuro, které disponují celou řadou aktivních látek. Užijte si plnou vůni a chuť zeleného čaje i ve Vašich jídlech a sladkostech.
Varianta
Tato Bio Matcha byla vyrobena primárně pro použití při pečení a vaření a to zcela přírodními postupy. Pro výrobu čajového prášku byly použity lístky čaje Gyokuro, které disponují celou řadou aktivních látek. Užijte si plnou vůni a chuť zeleného čaje i ve Vašich jídlech a sladkostech. Spektrum užití je velmi široké počínaje zmrzlinou a sladkým i slaným pečivem přes sýry a jogurty až po masité pokrmy. Naše Matcha si své vlastnosti dokáže udržet i vystavena vysoké teplotě během pečení nebo vaření. Použití prášku Matcha v pokrmech je omezeno jen a jen Vaší fantazií. Následuje krátký recept na čokoládové koule jako malá inspirace.
Matcha koule
70 ml mléka
300 g bílé čokolády (méně tučné)
100 g pistácií nasekaných na drobno
2 čajové lžičky BIO Matchy na pečení a vaření
---
papírové košíčky na cukroví
Mléko nalijte do malého hrnce a rozehřejte. Přidejte matchu a důkladně promíchejte metličkou, až se úplně rozpustí. Postupně přidávejte kousky čokolády. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná a směs bude homogenní, nalijte ji do misky a nechte alespoň 1 hodinu v chladu. Poté ji vyndejte z lednice a kuchyňským šlehačem promíchejte až docílíte krémového charakteru. Vychlazené kuličky dotvarujte, obalujte v nasekaných pistáciích a ukládejte do košíčků.