Bancha Yabukita
Bancha 番 茶, oblíbený mezi Japonci, má odvážného, osvěžujícího ducha. Tento čaj se vyrábí z listů sklizených koncem léta, následně je spařen a rolován. Přestože je jeho výrobní proces podobný procesu u čaje Sencha, listy Bancha se sklízejí později v sezóně, což definuje její chuť. Je sladká, přesto plná a ambiciózní. Je to skvělý čaj ať je připravený teplou nebo studenou cestou.
Varianta
Bancha 番 茶, oblíbený mezi Japonci, má odvážného, osvěžujícího ducha. Tento čaj se vyrábí z listů sklizených koncem léta, následně je spařen a rolován. Přestože je jeho výrobní proces podobný procesu u čaje Sencha, listy Bancha se sklízejí později v sezóně, což definuje její chuť. Je sladká, přesto plná a ambiciózní. Je to skvělý čaj ať je připravený teplou nebo studenou cestou. Naše Bancha je sanbancha 茶 番 茶, což znamená 3. sklizeň. Pro čaj Bancha jsou na rozdíl od čaje Sencha použity zralejší listy bohaté na katechin s menším množstvím kofeinu.