V Číně začíná podzim. Nastal čas pro sklizeň divoce rostoucích čajovníků v Dabieshan 大別山 v západním Anhui. Zde je původní místo výroby slavného žlutého čaje Huo Shan Huang Ya 霍山黃芽.

Farmářka Zhang Lan Ying odešla z domova velmi brzy ráno. Šla do hor, kde v lese roste divoký čajovník. Musí vědět kam jít, čajovníky jsou poschovávané mezi běžný lesní porost a běžného turistu by zřejmě ani nenapadlo, že prochází mezi čajovníky. Některé z nich jsou několik metrů vysoké.

Při sběru divokého čaje se nasbírá více vzrostlých čajových lístků než těch z běžné čajové zahrady. Protože se jedná o velmi vzácný materiál, je potřeba využít každý lístek. Navíc sběr není vůbec jednoduchý.

Od časného rána až do odpoledne natrhala kolem tří kilo čerstvých čajových lístků. Je velmi unavená. Naštěstí je na mnoha místech v horách pramenitá voda. Mohla volně pít a odpočívat.

Nasbírané čajové lístky budou použity k výrobě toho nejkvalitnějšího žlutého čaje Huo Shan Huang Ya 霍山黃芽. Divoký čaj neroste tak rychle jako čaj na čajové zahradě, proto není možné příliš často sbírat. Pro pravidelných pár kilogramů je potřeba sbírat střídavě na ploše několika desítek čtvrečních kilometrů, často hluboko v lese. Divoký čaj má silnou květinovou vůni, velmi silné cha qi a velkou přidanou hodnotu pro tělo i mysl člověka.